Atlantic SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1500W

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. június 24.
Szállítási díj: Ingyenes
Gyártó cikkszám: atlantic-Solius-neo-1500w
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: ATLANTIC
Kívánságlistára teszem
102.900 Ft (81.024 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Dugvilla Atlantic fűtőtestekhez
Dugvilla
800 Ft (630 Ft + ÁFA)
Atlantic SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1500W
102.900 Ft (81.024 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Termék adatai

Teljesítmény 1500 Watt
Méret (széles x magas x mély) 74,9 x 47,7 x 13cm
Tömeg 7 kg
Szükséges áramerősség 6,6 Amper
Javasolt szobaméret* 10-15 m2
*normál hőszig.és belmagasság
Szín FEHÉR
Érintésvédelem IP24 (fürdőszobában is jó)
Szigetelési osztály CLASSII, kettős szigetelés
Fűtés módja INFRA + KONVEKCIÓS
Termosztát programozható, elektronikus
Túlmelegedés elleni védelem IGEN
Borulás elleni védelem IGEN
Tartozék Falikonzol
Tartozék 0,7 m hálózati kábel dugvilla nélkül
Tartozék fix láb opcionálisan
Optimális elhelyezés padlótól 12 - 30 cm (vízszintesen)
GARANCIA 2 + 3 év regisztrációval

Leírás

Atlantic Solius NEO DIGITAL fűtőpanel működése - 2022 újdonsága

Atlantic Solius fűtőpanelAz Atlantic Solius Digital fűtőpanel minőségi ugrás a konvekciós fűtésű (kerámiamagos-alu diffúzoros) elektromos fűtőtestekhez (norvég fűtőpanelek vagy akár az F119D széria) képest. Itt a fűtőtest belseje teljesen eltér a megszokottól.

Akár 30% megtakarítás

egy egyszerű, mechanikus termosztátos elektromos konvektorhoz képest, kihasználva a programozás adta előnyöket is!

Itt egy fekete, préselt alumínium lemezt találunk, ami hasonlóan a sötétsugárzókhoz, a fűtési energia kb. 50%-os részét sugárzás, infrafűtés formájában adja le a környezetében lévő tárgyaknak. A folyamatos működés folyamán az infrasugárzás (melegsugárzás) előbb elnyelődik a tárgyakban, épületszerkezetekben, majd ez az energia visszaverődik és újra felszabadul. Azaz másodlagosan a levegő is melegszik. A termosztát tulajdonképpen ezt a hőfokot méri.

Mivel a tárgyak vissza is sugározzák az elnyelt hőenergiát, a tárgyak felülete sem lesz melegebb, csak 1-2 fokkal, mint a levegő. Ez segít másodlagosan a penészesedés gátlásában is, mert a falak melegebbek, mint a levegő, így a pára nehezebben csapódik ki rajta.

Az Atlantic Solius fűtőpanel fűtése folyamán konvekciós fűtés is létrejön. Az alumínium fűtőegység nagy felülete miatt a levegőt is melegíti, ami a készülék felső részén felfelé áramolva a szoba belsejében konvekciós meleg hengert létrehozva segít a hőmérséklet egyenletessé tételében.

A fentiek miatt mondhatjuk, hogy a Solius fűtőpanel egy cserépkályha fűtési mechanizmusához hasonlóan fűt.

Mennyit fogyaszt egy elektromos fűtőtest? FŰTŐPANELEK FOGYASZTÁSA


Termosztát - Solius NEO digital elektromos infra fűtőpanel

Atlantic Solius panel termosztátA Solius NEO panel termosztátja egy egyszerűen programozható, LCD kijelzős, elektronikusan működő, azaz teljesen hangtalanul működő verzió. Sokaknak öröm lehet a PIN kóddal zárható képernyő, azaz a stabil gyermekzár. Hasznos lehet akár apartmanok, szobák kiadásánál is!

Alkalmazási terület

Az Atlantic Solius infra fűtőpanelek ERP READY minősítésük alapján is gyakorlatilag bárhol használhatóak elektromos főfűtésre vagy kiegészítő fűtésre is.

FONTOS: a fűtőtest direkt bekötéshez készül, azaz nincs rajta dugvilla, csak a hálózati kábel. Így akár a készülék háta mögött is elvégezhető a bekötés, így nem látszik a kábel.

Természetesen szerelhető dugvillával is, ebben az esetben a bekötésnél a fekete vezetéket vágjuk vissza, ne kössük sehova (kettős szigetelésű a készülék, nem kell föld), csak a barna és kék vezetéket kössük a dugvillába, a fekete (pilot) szálat sehová nem szabad bekötni!

Fűtési mechanizmusa alapján azoknak is ajánlható, akik nem szeretik az infrapanelek felülről érkező sugárzását, és ragaszkodnak az oldalról jövő, az emberek számára régen megszokott meleg sugárzási irányhoz. (kandalló, cserépkályha) Ráadásul a Solius ezt messze kisebb beruházási igénnyel biztosítja: minimális beszerelési költséggel egy készülékben megvan minden, szemben az infrapanelek többlet szerelési és bekerülési problémájával.

(Például egy 20 m2-es szoba fűtése egy 2000W Atlantic Solius NEO fűtőpanel felszerelésével negyed óra alatt megoldható. Szemben áll ezzel pl. 4 db 500Wattos infrapanel és egy termosztát ára és az ezzel kapcsolatos komoly szerelési munkadíj. Több, mint 3-4-szeres lehet az ár )

Gyakorlatilag a nagy belmagasságú (3,5 m feletti) lakások gazdaságos megoldása is! A hőenergia nem száll fel a mennyezet alá, mint a konvekciós fűtések esetében és a túlméretezés is elkerülhető. Az infrafűtés lenn dolgozik nekünk, a konvekciós fűtés rész pedig pl. a galériát melegíti fel. Jóval egyenletesebb a hőmérséklet eloszlás a belmagasságon belül.

Sokan szeretik hétvégi házakban is, ahol a bekapcsolás után jóval hamarabb alakul ki a jó hőérzet, mint a tisztán konvekciós fűtésű fűtőtesteknél.

IP24-es védettsége miatt fürdőszobában is évezhetjük az infrafűtés előnyeit!


Elérhető teljesítmények: 500 - 1000 - 1500 - 2000 W


Kizárólag Atlantic elektromos fűtőtestekkel foglalkozó honlapunk: ATLANTICBOLT


Garancia

Garancia

Az Atlantic  készülékek alap 2 év gyártói garanciával rendelkeznek. Viszont a magyarországi importőr ezenkívül plusz 3 év garanciát biztosít, amennyiben regisztrálja a készüléket gyári számmal itt:

REGISZTRÁCIÓ - ATLANTIC

Így már hasonló 5 év a garancia, mint amit már megszokhattunk a norvég fűtőpanelek vagy más igényesebb gyártók esetében is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Letölthető anyagok