Csarnokfűtés, raktárfűtés

Csarnokfűtés, raktárfűtés, műhelyfűtés elektromosan infra sugárzókkal

csarnokfűtés elektromos infra sugárzókkal, svéd infrafűtésCsarnokfűtés és raktárfűtés elektromosan. Napjainkban a gázos problémák sokasodásával előtérbe került az eddig gázellátású sötétsugárzóval fűtött csarnokoknál az elektromos fűtésre váltás. De sokan a meglévő gázos rendszer mellé - a napelemes energiaellátás kiépítésével együtt, - szeretnének egy gazdaságos elektromos infrafűtés rendszer kialakítását!

WEBÁRUHÁZ - ÁRAK - FAJTÁK

A nagy belmagasságú és így hatalmas légterű helyiségek teljes felfűtése gázzal vagy egyszerű levegőfűtéssel nagyon költséges megoldás. Felesleges is lenne a hatalmas alapterületű és nagy belmagasságú csarnokokat, raktárakat teljesen befűteni, mikor tulajdonképp csak néhány ember dolgozik bennük. Ha raktározási előírások miatt a teljes csarnok valamilyen hőfokon tartása a cél, akkor is az infra csarnokfűtés alkalmazása javasolt, hiszen a méretezésnél majd látható, hogy gyakorlatilag mindegy a csarnok vagy raktár belmagassága a megfelelő hőmérséklet elérésénél.

A mai gáz árak mellett – főleg, ha csak tartályos megoldási lehetőség van, így sokan döntenek az elektromos infrafűtés (ipari sugárzó fűtés) mellett. (még akár a hagyományos gázfűtéses sötétsugárzók alkalmazása mellett is!)

Hagyományos (konvekciós) fűtéssel több órás előfűtés  és óriási teljesítményigény szükséges a használathoz úgy, hogy a „megtermelt” meleg levegő nagy része felszáll a mennyezet alá.

Ezzel szemben a nagy teljesítményű infrasugárzók rögtön a bekapcsolás után meleget sugároznak, rövid idő alatt kellemessé téve az  ott dolgozók komfortérzetét.

Ezenkívül a levegő és a helyiség tiszta és friss marad, kavargó por nélkül. Jelentősen javítja a beltéri környezetet.

Nem ritka a 25-50%-os energiamegtakarítás a kényszerlevegős rendszerekhez képest!

Zónafűtés

Elektromos zónafűtésNem titok, hogy egy nagyobb alapterületű csarnok elektromos fűtésének viszonylag nagy az áramellátási igénye, főleg, ha az alaprendszer csak a gépek villanyellátására méretezett. Ilyen korlátozott áramkapacitású helyen, ahol ráadásul a nagy területen belül csak kisebb munkaterületek fűtésére van szükség, jön szóba a zónafűtés. 

Itt a használt munkaterületre irányítva az infrasugárzókat,  egyszerűen az is megoldható, hogy kizárólag csak azokat a területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van. Persze fontos tudni, hogy így az adott területre jóval nagyobb fűtésteljesítmény szükséges, mint alapfűtés esetén. Ez akár 4-600W/m2 is lehet a körülményektől függően.

Mobil állvánnyal még egy dolgozó napközbeni változó munkahelyének fűtése is gazdaságosan oldható meg!

Lehetőség van arra is, hogy bizonyos területek fűtését időben szakaszosan oldjuk meg egy időkapcsoló vagy mozgásérzékelő segítségével.

Az infrasugárzók és infrapanelek bármilyen éghető felületre felszerelhetők, működésük nem okoz tűzveszélyes helyzetet.

A mennyezetre szerelhető infrapanelek, infra fűtőtestek további előnye, hogy nem foglalnak helyet, a hordozható infrasugárzóké, hogy bárhol könnyen felállíthatók, bárhova könnyen áthelyezhetők az igényeknek megfelelően.


Csarnokfűtés méretezése

Csarnokfűtés teljesítményméretezése infrasugárzókkal bővebben itt: MÉRETEZÉS

Az ENERGOTECH svéd gyár ajánlásai szerint egy csarnok elektromos infrafűtése egész másképp méretezendő, mintha egyszerű hőveszteség és bonyolult energetikai számítás alapján számolgatnánk. A normál számítás természetesen nem rossz, de alapvetően levegőbefúvásos fűtésrendszerre igaz, ahol a felmelegített levegő a csarnok összes kültérrel érintkező felületén keresztül adja le a hőenergiát a környezetnek.

Energotech infrafűtés az ipari megoldásokban

A svéd Energotech világszerte jól ismert az ipari fűtések területén. legyen az csarnokfűtés, raktárfűtés, műhelyfűtés vagy akár templomfűtés a feladat. Az ipari infra fűtőtestek jellemzője, hogy alapvetően csak a készüléket szállítjuk, a bekötéshez és vezérléshez szükséges anyagot a helyszínen kell biztosítani a szakképzett villanyszerelővel együtt.

A gyárat 1972-ben alapították Malmö-ben Svédországban, és azóta is elkötelezett a legjobb energia-hatékony megoldások kifejlesztése és gyártása mellett. Az ENERGOTECH büszke az általa nyújtott szolgáltatásra és minőségre. Az ügyfelek igényei és elvárásai pedig minden tevékenységének a középpontjában állnak. Ez az oka a visszatérő ügyfeleknek, vásárlóknak.

Sugárzófűtésre, infravörös fűtőberendezésekre, infravörös fűtőtestekre, elektromos fűtőtestekre, vízellátású fűtőberendezésekre és mennyezetfűtési rendszerekre szakosodtak.

ENERGOTECH gyár gyári honlapján található referenciák itt:  REFERENCIA

A termékválaszték az egészen alacsony felületi hőmérsékletű templomi padfűtésre tervezett Energoline szériától a 600-700 Cfokos hőmérsékletű Energoinfra Industry sorozatig terjed, mely nagy felületi hőmérséklete révén már akár 8-15 m magasan elhelyezett sugárzókkal is gazdaságos fűtési megoldást biztosít.