Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tévhitek az elektromos fűtésben

Tévhitek az elektromos fűtésben, számít-e a fogyasztásban a fűtőbetét fajtája vagy a hőtárolási képesség?

Csodaszer-e a hőtárolási képesség, ha csak az elektromos fűtőtest fogyasztását nézzük?

Röviden nem! Mit is tud egy hőtároló képességgel rendelkező mai fűtőtest?

A hőtárolós fűtésnél még mindig a régebben használt nagy tömegű samottal bélelt, gyakran 100-150kg-os hőtárolós kályhák jutnak eszünkbe. Ezek fő feladata az volt, hogy "éjszaka" vagy amikor felesleges energia volt a szolgáltató rendszerében, a felhasználó számára olcsóbban adott "vezérelt+ áramból felfűtse a kályhában lévő nagy-tömegű samottot. (Elraktározva az olcsóbb energiát.) 

Amikor pedig nappal vagy a csúcsidőszakban erre szükség volt, ezt egy ventilátor segítségével a helyiségbe juttatta az elektromos fűtőtest.

Mi a helyzet mostani a korszerű vezérléssel ellátott és alapvetően nappali áramra fejlesztett elektromos fűtéseknél?

Itt mivel jóval kisebb tömegű fűtőtestekről van szó (pl. Atlantic Nirvana 15-18kg vagy Climastar 10-15 kg), ez a tömeg csak arra képes, hogy arra az időre raktározza a hőenergiát, amikor a termosztát épp kikapcsolt állapotban tartja a fűtőbetétet. Ez az idő 15-20 perc lehet.

Miért jó ez nekünk? Bizony nem a fogyasztásban, hanem a komfortérzetben jelenik meg a tudás!

Akkor is melegnek érezzük a fűtőtestet, amikor azt a termosztát épp kikapcsolt állapotban tartja, azaz az elektromos fűtőtestünk felől folyamatosan érezzük a melegsugárzást (infrafűtés).

Így az nem lüktetve, hanem kiegyenlítetten, kellemes komfortérzetet létrehozva fűt, mint egy folyamatosan működő cserépkályha például.

Árukereső.hu Árukereső.hu
Olcsóbbat.hu Olcsóbbat.hu – Spórolni tudni kell