Atlantic SOLIUS "basic" fűtőpanel 500W

Elérhetőség: Kifutott termék!
Várható szállítás: 2024. július 01.
Szállítási díj: 2.500 Ft
Gyártó cikkszám: atlantic-Solius-500w
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: ATLANTIC
Kívánságlistára teszem
39.900 Ft (31.417 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Dugvilla Atlantic fűtőtestekhez
Dugvilla
800 Ft (630 Ft + ÁFA)
Atlantic SOLIUS
39.900 Ft (31.417 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Termék adatai

Teljesítmény 500 Watt
Méret (széles x magas x mély) 44,3x 47,7 x 13cm
Tömeg 4,5 kg
Szükséges áramerősség 2,2Amper
Javasolt szobaméret* 1-5 m2
*normál hőszig.és belmagasság
Szín FEHÉR
Kialakítás HD panel
Érintésvédelem IP24 (fürdőszobában is jó)
Szigetelési osztály CLASSII, kettős szigetelés
Fűtés módja INFRA + KONVEKCIÓS
Termosztát manuális, elektronikus
Termosztát állíthatósága nincs hőfokbeosztás
Hőmérséklet kalibrálhatóság INEM
Túlmelegedés elleni védelem IGEN
Borulás elleni védelem IGEN
Tartozék Falikonzol
Tartozék 1,0 m hálózati kábel dugvilla nélkül
Tartozék fix láb opcionálisan
Optimális elhelyezés padlótól 12 - 30 cm (vízszintesen)
GARANCIA 2 + 3 év regisztrációval

Leírás

Atlantic Solius fűtőpanel működése

Atlantic Solius fűtőpanelAz Atlantic Solius fűtőpanel minőségi ugrás a konvekciós fűtésű (kerámiamagos-alu diffúzoros) elektromos fűtőtestekhez (norvég fűtőpanelek vagy akár az F119D széria) képest. Itt a fűtőtest belseje teljesen eltér a megszokottól.

Akár 15% megtakarítás egy egyszerű, mechanikus termosztátos elektromos konvektorhoz képest!

(további megtakarítást hoz a SOLIUS LCD programozható termosztátos verzió)

Itt egy fekete, préselt alumínium lemezt találunk, ami hasonlóan a sötétsugárzókhoz, a fűtési energia jó részét sugárzás, infrafűtés formájában adja le a környezetében lévő tárgyaknak. A folyamatos működés folyamán az infrasugárzás (melegsugárzás) előbb elnyelődik a tárgyakban, épületszerkezetekben, majd ez az energia visszaverődik és újra felszabadul. Azaz másodlagosan a levegő is melegszik. A termosztát tulajdonképpen ezt a hőfokot méri.

Mivel a tárgyak vissza is sugározzák az elnyelt hőenergiát, a tárgyak felülete sem lesz melegebb, csak 1-2 fokkal, mint a levegő. Ez segít másodlagosan a penészesedés gátlásában is, mert a falak melegebbek, mint a levegő, így a pára nehezebben csapódik ki rajta.

Az Atlantic Solius fűtőpanel fűtése folyamán konvekciós fűtés is létrejön. Az alumínium fűtőegység nagy felülete miatt a levegőt is melegíti, ami a készülék felső részén előre áramolva a szoba belsejében konvekciós meleg hengert létrehozva segít a hőmérséklet egyenletessé tételében.

A fentiek miatt mondhatjuk, hogy a Solius fűtőpanel egy cserépkályha fűtési mechanizmusához hasonlóan fűt.

Mennyit fogyaszt egy elektromos fűtőtest? FŰTŐPANELEK FOGYASZTÁSA


Termosztát - Solius fűtőpanel

Atlantic Solius panel termosztátA Solius panel termosztátja egy egyszerű elektronikus, manuálisan állítható verzió. A forgatható tárcsán nincs hőfokbeosztás, csak skála, de ettől még elég pontosan állítható a kívánt hőfokra. Emellett megtalálható az F119D- hez hasonló csúszkás kapcsoló is, ahol állítható a "Fagymentesítő" állás (hókristály), kb, 7-10 C fokos hőmérséklettel, illetve az ECO mód (félhold szimbólum), ami a tárcsán beállított hőfokot 3-4 fokkal csökkenti, pl. éjszakai üzemmódhoz.

Az első beállításnál tekerje a maximum értékre a termosztátot. A szobában mérje a hőmérsékletet ott ahol szeretné, és amikor elérte a fűtés az Önnek optimális hőfokot, akkor tekerje vissza óvatosan a termosztátot épp a kikapcsolásig. Innentől tartani fogja a kívánt hőfokot!

Alkalmazási terület

Az Atlantic Solius fűtőpanelek ERP READY minősítésük alapján is gyakorlatilag bárhol használhatóak elektromos főfűtésre vagy kiegészítő fűtésre is.

FONTOS: a fűtőtest direkt bekötéshez készül, azaz nincs rajta dugvilla, csak a hálózati kábel. Így akár a készülék háta mögött is elvégezhető a bekötés, így nem látszik a kábel.

Természetesen szerelhető dugvillával is, ebben az esetben a bekötésnél a fekete vezetéket vágjuk vissza, ne kössük sehova (kettős szigetelésű a készülék, nem kell föld), csak a barna és kék vezetéket kössük a dugvillába.

Fűtési mechanizmusa alapján azoknak is ajánlható, akik nem szeretik az infrapanelek felülről érkező sugárzását, és ragaszkodnak az oldalról jövő, az emberek számára régen megszokott meleg sugárzási irányhoz. (kandalló, cserépkályha) Ráadásul a Solius ezt messze kisebb beruházási igénnyel biztosítja: minimális beszerelési költséggel egy készülékben megvan minden, szemben az infrapanelek többlet szerelési és bekerülési problémájával.

(Például egy 20 m2-es szoba fűtése egy 2000W Solius panel felszerelésével fél óra alatt megoldható. Szemben áll ezzel pl. 4 db 500Wattos infrapanel és egy termosztát ára és az ezzel kapcsolatos komoly szerelési munkadíj. Több, mint 3-4-szeres lehet az ár )

Gyakorlatilag a nagy belmagasságú (3,5 m feletti) lakások gazdaságos megoldása is! A hőenergia nem száll fel a mennyezet alá, mint a konvekciós fűtések esetében és a túlméretezés is elkerülhető. Az infrafűtés lenn dolgozik nekünk, a konvekciós fűtés rész pedig pl. a galériát melegíti fel. Jóval egyenletesebb a hőmérséklet eloszlás a belmagasságon belül.

Sokan szeretik hétvégi házakban is, ahol a bekapcsolás után jóval hamarabb alakul ki a jó hőérzet, mint a tisztán konvekciós fűtésű fűtőtesteknél.

Mivel a Solius termosztátja egyszerű, ezért "felülvezérlése" is jó megoldás lehet akár távoli elérés vagy programozhatóság miatt!

IP24-es védettsége miatt fürdőszobában is évezhetjük az infrafűtés előnyeit!

A szobán belüli elhelyezésénél az előre áramló meleg miatt még az ablak alatti elhelyezés is megfelelő!


Elérhető teljesítmények: 500W


Kizárólag Atlantic elektromos fűtőtestekkel foglalkozó honlapunk: ATLANTICBOLT


Garancia

Garancia

Az Atlantic  készülékek alap 2 év gyártói garanciával rendelkeznek. Viszont a magyarországi importőr ezenkívül plusz 3 év garanciát biztosít, amennyiben regisztrálja a készüléket gyári számmal itt:

REGISZTRÁCIÓ - ATLANTIC

Így már hasonló 5 év a garancia, mint amit már megszokhattunk a norvég fűtőpanelek vagy más igényesebb gyártók esetében is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Letölthető anyagok