XPS építőlemez padlófűtés alá - 50 mm vastag (60x125 cm)

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. április 19.
Szállítási díj: 2.500 Ft
Gyártó cikkszám: dimat-xps50
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: DIMAT
Kívánságlistára teszem
10.490 Ft (8.260 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 10!
XPS építőlemez padlófűtés alá - 50 mm vastag (60x125 cm)
10.490 Ft (8.260 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 10!

Termék adatai

Vastagság 50 mm
Táblaméret 60 cm x 125 cm
XPS habsűrűsége (DIN53420) 33 kg/m3
Hővezetési tényező (EN12167) 0,033 W/mK
Nyomószilárdság (EN826) 300 KPa
Hajlítószilárdság (ASTM203) 0,3 MPa
Maximális vízfelvétel 0,2 %
Tűzveszélyességi besorolás (EN13501) E osztály
Zajcsökkentő hatás (BS-ISO10140) dLw= 21

Leírás

Dimat XPS építőlemez hőszigetelő lap, üvegszálas hálóval erősítve

A Dimat építőlemez középső, hőszigetelő része extrudált PS hab, azaz zártcellás, ami nem érzékeny a nedvességre sem.

Közismertebb nevén XPS lap! Az XPS mag mindkét oldalán műgyanta bázisú habarcsba ágyazott üvegszálas hálóerősítés található.

Ez merevvé teszi az építőlemezt, továbbá jó alapot ad az elektromos fűtőszőnyegek és a kerámia burkolatok ragasztásához!

Hidegburkolat alatti utólagos elektromos padlófűtések kivitelezésénél ideális anyag. (Ahol nincs a padlószerkezetben hőszigetelés)

A Dimat XPS különleges építőlemez különböző vastagságokban (6, 10, 20, 30, 50mm) teszi lehetővé, hogy a hidegburkolat alatt beépített elektromos padlófűtéseknél, konkrétan a fűtőszőnyegeknél (fűtőháló) a rétegrendből kihagyjuk a hőszigetelésen lévő aljzatbetont.

FONTOS: nem véletlenül kétoldalas az építőlemez! Elektromos padlófűtésnél a régi aljzatra az építőlemezt is ragasztani kell az elektromos fűtőszőnyeg lerakása előtt!

Miért jó?

1. Jelentős élőmunkát és beruházási költséget is megtakaríthatunk ennek az alkalmazásával, hiszen a hagyományos rendszerhez képest kimarad az aljzatbetonozás komplett költsége!

Egy normál rétegrendben a padlóban elhelyezett lépésálló (EPS) hőszigetelésen mindenképp illik egy teherelosztó aljzatbetont vagy esztrich réteget elkészíteni - betonacélháló vagy rabic erősítéssel -, hogy a később elhelyezett hidegburkolat ne repedjen meg a fugáknál (ne törjön el) pontszerű terhelés hatására!

2. Utólagosan elkészített elektromos padlófűtéseknél gyakorlatilag "életmentő" az XPS építőlemez használata a padlófűtésrendszer rétegvastagságának minimalizálása miatt.

Azaz ha a lakásban, házban nincs a padlórendszerben beépített hőszigetelés - ami elég gyakran előforul régebbi épületeknél -, akkor gyakorlatilag a laminált padlós rendszerhez hasonló vastagságban meg tudjuk oldani a gazdaságos padlófűtést hidegburkolat esetén is. Esetleg a padlófűtés fektetése után az ajtómagasságokban szükséges csak a korrekció!

Mire jó még?

A vastagabb Dimat építőlemezek alkalmasak  különböző épített falak, fürdőszobai előtétfalak, stb elkészítésére is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!