ATLANTIC SOLIUS LCD fűtőpanel

Kifutott széria, nem forgalmazzuk tovább,

kérem rendeljen az árban még kedvezőbb, rövidesen beérkező

SOLIUS NEO DIGITAL változatból!


Atlantic Solius LCD fűtőpanel működése

Atlantic Solius LCD fűtőpanelAz Atlantic Solius fűtőpanel működése teljesen más a konvekciós fűtésű  elektromos fűtőtestekhez (norvég fűtőpanelek vagy akár az F125D széria) képest.

INFRAFŰTÉS ÉS KONVEKCIÓS FŰTÉS EGY KÉSZÜLÉKBEN!

Akár 25% megtakarítás is elérhető egy egyszerű, mechanikus termosztátos elektromos konvektorhoz képest!

A francia fűtőpanel belsejében egy fekete, préselt alumínium lemezt találunk, ami a fűtési energia jó részét melegsugárzás, infrafűtés formájában adja le a környezetében lévő tárgyaknak. Nemcsak a készülék előtt lesz meleg, hiszen a folyamatos működés folyamán az infrasugárzás (melegsugárzás) előbb elnyelődik a tárgyakban, épületszerkezetekben, majd ez az energia visszaverődik és újra felszabadul. Azaz másodlagosan a levegő is melegszik. A termosztát tulajdonképpen ezt a hőfokot méri.

Mivel a tárgyak vissza is sugározzák az elnyelt hőenergiát, a tárgyak felülete sem lesz melegebb, csak 1-2 fokkal, mint a levegő. Ez segít másodlagosan a penészesedés gátlásában is, mert a falak melegebbek, mint a levegő, így a pára nehezebben csapódik ki rajta.

Az Atlantic Solius LCD panel fűtése folyamán konvekciós fűtés is létrejön. Az alumínium fűtőegység nagy felülete miatt a levegőt is melegíti, ami a készülék tetején kiáramolva a szoba belsejében konvekciós meleg hengert létrehozva segít a hőmérséklet egyenletessé tételében.

A fentiek miatt mondhatjuk, hogy a Solius fűtőpanel egy cserépkályha fűtési mechanizmusához hasonlóan fűt.

Más fűtésfajtákról bővebben itt: ELEKTROMOS FŰTÉSEK FAJTÁI


Rendezés:

Atlantic fix tartóláb (univerzális)

7.500 Ft (5.906 Ft + ÁFA)
Raktáron

Atlantic SOLIUS LCD fűtőpanel 1000W

119.990 Ft (94.480 Ft + ÁFA)
Kifutott termék!

Atlantic SOLIUS LCD fűtőpanel 1500W

136.990 Ft (107.866 Ft + ÁFA)
Kifutott termék!

Atlantic SOLIUS LCD fűtőpanel 2000W

152.990 Ft (120.465 Ft + ÁFA)
Kifutott termék!

Atlantic Solius fűtőpanel akalmazási területe

Atlantic Solius LCD termosztátAz Atlantic Solius fűtőpanelek ERP READY minősítésük alapján is gyakorlatilag bárhol használhatóak elektromos főfűtésre vagy kiegészítő fűtésre is.

Fűtési mechanizmusa alapján azoknak is ajánlható, akik nem szeretik az infrapanelek felülről érkező sugárzását, és ragaszkodnak az oldalról jövő, az emberek számára régen megszokott meleg sugárzási irányhoz. (kandalló, cserépkályha) Ráadásul a Solius ezt messze kisebb beruházási igénnyel biztosítja: minimális beszerelési költséggel egy készülékben megvan minden, szemben az infrapanelek többlet szerelési és bekerülési problémájával.

(Például egy 20 m2-es szoba fűtése egy 2000W Solius LCD panel felszerelésével fél óra alatt megoldható. Szemben áll ezzel. 3 db 700Wattos infrapanel és egy termosztát ára és az ezzel kapcsolatos komoly szerelési munkadíj. Több, mint 2-szeres az ár még saját kiépítéssel is...)

Gyakorlatilag a nagy belmagasságú (3,5 m feletti) lakások gazdaságos megoldása is! A hőenergia nem száll fel a mennyezet alá, mint a konvekciós fűtések esetében és a túlméretezés is elkerülhető. Az infrafűtés lenn dolgozik nekünk, a konvekciós fűtés rész pedig pl. a galériát melegíti fel. Jóval egyenletesebb a hőmérséklet eloszlás a belmagasságon belül.

IP24-es védettsége miatt fürdőszobában is évezhetjük az infrafűtés előnyeit!

Gyakorlatilag elhelyezésénél csak az ablak alatti elhelyezést nem javasoljuk, mert a konvekciós hőáramlás közvetlenül felfelé indul a fűtőpanelből, így az ablak és függöny közt visszahűl, mielőtt a szoba belseje felé menne. (a szobán belül bárhova máshová mehet)

Természetesen ügyeljünk arra is, hogy a fűtőtest előtt ne legyen a közelben bútor, mert az "leárnyékolja" az infrafűtést!