Heatcom fűtőkábel 20w/m - 110W

Elérhetőség: Rendelhető
Várható szállítás: 2024. május 29.
Szállítási díj: 2.500 Ft
Gyártó cikkszám: heatcom-futokabel-20w/m-110W
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: HEATCOM
Kívánságlistára teszem
23.000 Ft (18.110 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Heatcom fűtőkábel 20w/m - 110W
23.000 Ft (18.110 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Termék adatai

Teljesítmény 110 W
Hossz 5,8 m
Áramfelvétel 0,48 Amper
Feszültség 230 V
Védőföldelés ónozott réz
Átmérő 6 mm
Maximális hőmérséklet 90 Cfok szabadon
Minimális hajlítási sugár 36 mm
Telepítési hőfok minimum 5 Cfok
Felépítés kéteres kivitel + védőföld
Hidegvég 2,5 m
Szigetelés szilikon, árnyékolt
Külső borítás PVC
Érintésvédelem IPX7
Szabvány EN 60335-2-96 / EN 60800 M1
Megfelelőség CE
Garancia 25 év (beágyazva)

Leírás

Heatcom fűtőkábel 20W/m

Heatcom fűtőkábel elektromos padlófűtésA Heatcom fűtőkábel megfelelő teljesítményének meghatározása nagyon fontos feladat. A fűtőkábeles elektromos padlófűtésnél az adott helyiség négyzetméterenkénti teljesítményigénye függ a szigeteléstől, az ablakfelületek méretétől és a belmagasságtól, illetve attól, hogy főfűtésként vagy kiegészítő fűtésként (úgynevezett komfortos padló) szeretnénk használni.

Kiegészítő fűtésről akkor beszélünk, ha az adott helyiségben a megfelelő levegő hőmérséklet biztosítása folyamatosan megoldott, de szeretnénk ha a padló melegebb lenne.

Jól szigetelt helyiségben, átlagos méretű ablakfelületek és belmagasság esetén az alábbi értékek lehetnek megfelelőek. A kiegészítő fűtésként (komfortfűtés) történő alkalmazás esetén inkább az alsó értékek telepítése javasolt.
(az ajánlás a teljes területre vonatkozik)

  • Fapadló, vinyl és parketta esetén: 80-100 W/m²
  • Természetes kőburkolat vagy kerámia járólap esetén: 100 – 150 W/m²
  • Fürdőszoba esetén: 140 – 160 W/m²

A fűtőkábelek esetében a telepítés során, a kívánt négyzetméterenkénti teljesítményt az előre meghatározott kábeltávolsággal tudjuk elérni. Ennek a kábeltávolságnak a mérete a kialakuló hőérzet szempontjából is fontos, hiszen, ha túl messze vannak egymástól a kábelek, akkor nem lesz egyenletes a meleg a felületen. Persze az aljzatbeton vastagsága is befolyásoló tényező: minél vékonyabb, annál érzékenyebb is a rendszer. Összességében elmondható, hogy 10-12 cm-nél nagyobb távolságot ne használjunk.

Ha az adott helyiség jól hőszigetelt, a nagyobb, 20W/m-es fűtőkábel használatával 15-20 cm kábeltávolság is kijöhet a számításkor. Ilyenkor tervezzünk a 10W/m-es fűtőkábellel, amivel az általános 100W/m2 teljesítmény 10 cm-es kábeltávolsággal elérhető!

A legmagasabb teljesítményértékek a különböző burkolatok esetén:

  • a fűtőkábel 2-3 cm-es beágyazással fapadló, vinyl és parketta esetén: max. 100 W/m²
  • a fűtőkábel 3-6 cm-es beágyazással fapadló, vinyl és parketta esetén: max. 140 W/m²
  • természetes kőburkolat vagy kerámia járólap esetén: max. 200 W/m²

Fűtőkábelek alkalmazása

Heatcom elektromos padlófűtés, fűtőkábel szettA fűtőkábel telepítése több időt és munkát igényel, mint a fűtőszőnyeg, de extra rugalmasságot biztosít a telepítő számára, különösen kisebb akadályokkal rendelkező területeken (pl.: fürdőszoba) vagy amorf alakzatú helyiségekben. Illetve a szükséges négyzetméterenkénti teljesítmény megválasztásában is nagyobb szabadságot ad, ugyanis a fűtőkábelek közti távolságot bizonyos szabályok betartásával az igényeinknek megfelelően mi határozhatjuk meg.

A fűtőkábelt a telepítés során az aljzatszigetelés felett lévő vashálóra erősítve vagy az előkészített beton aljzathoz való acél rögzítőszalag segítségével telepítendő. Ezért a fűtőkábelek az extra mechanikai védelemnek köszönhetően robusztusabbak, átmérőjük 6 mm.

Fűtőszőnyegek alkalmazása

A fűtőszőnyeg egy üvegszálas hálóra (szélessége 50 cm) szerelt nagyon vékony fűtőkábel (átmérője 3 mm). Az üvegszálas háló összetartja a fűtőkábelt a telepítés egyszerűsítése és a fűtőkábelek közti távolság garantált megtartása érdekében. Előre meghatározott négyzetméterenkénti teljesítményben kapható. Ez a legkönnyebben telepíthető elektromos padlófűtés rendszer.A fűtőszőnyegek kész aljzaton, például beton esztrichen és azt javasoljuk, hogy rugalmas csempe ragasztóba ágyazva vagy rugalmas aljzatkiegyenlítő anyaggal befedve kerüljön telepítésre.

Alacsony építési magassága (min. 5 mm) miatt a fűtőszőnyegek kiválóan alkalmazhatóak olyan esetekben is, ahol már nincs lehetőség a padlószint megemelésére (pl. felújításoknál vagy meglévő burkolatra való telepítésnél).

Amennyiben szükséges a fűtőszőnyeg esetében az üvegszálas hálóról a fűtőkábelt le lehet bontani, és az aljzathoz rögzítve elvezetni ezzel egy úgynevezett “hibrid” rendszer jön létre.


Általánosságban elmondható, hogy új építés esetén mindegy hogy a fűtőkábeles vagy a fűtőszőnyeges rendszert választjuk. Felújításnál azonban többnyire jobb megoldás a fűtőszőnyeg telepítése.

Összefoglalva a fűtőszőnyegek egyszerűbben, gyorsabban, kevesebb munkaerőigénnyel telepíthetőek. A fűtőszőnyegek drágábbak mint a fűtőkábelek, de tapasztalataink alapján a fűtőkábel kedvezőbb ára ellenére, a munkaerő-igényesebb kivitelezés miatt, a két rendszer kivitelezésének teljes költsége közel azonos.

GARANCIA

Heatcom garancia

A Heatcom padlófűtési rendszerek élettartama megegyezik a padló élettartamával – karbantartás nélkül! Így 25 év jótállást biztosítunk minden fűtőkábelünkre.

A Heatcom Corporation A/S által nyújtott jótállás megfelel az általános termékfelelősségi szabályoknak, a 85/374/EKG irányelv és a hazai jogszabályok szerint.

Az összes aljzatkiegyenlítő anyagba beágyazott Heatcom fűtőkábelre és fűtőszőnyegre 25 év jótállást biztosítunk. Max. teljesítmény: 30 W/m a fűtőkábelek, 200 W/m² a fűtőszőnyegek esetén.

A melegburkolat alá ágyazott fűtőszőnyegekre (AluMat-ra) 15 év jótállást biztosítunk.

A termosztátokra és a kültéren használható, nem aljzatkiegyenlítő anyagba beágyazott termékeinkre 3 év jótállást biztosítunk.


Javítás, csere

Ha minden óvintézkedés ellenére probléma merül fel valamely termékkel, az importőr a jótállás keretein belül a hibás elemet térítésmentesen megjavítja vagy kicseréli.

A Heatcom Corporation A/S által nyújtott jótállás nem terjed ki az alábbi esetekre:

  • A padlószerkezet szakszerűtlen kivitelezéséből eredő hibák esetén
  • Helytelen használatból eredő hibák esetén
  • Más személy által okozott hibák esetén
  • Szakszerűtlen telepítésből eredő hibák esetén

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók