Heatcom fűtőkábel 10w/m - 350W

Elérhetőség: Központi raktáron
Várható szállítás: 2024. július 24.
Szállítási díj: 2.500 Ft
Gyártó cikkszám: heatcom-futokabel-10w/m-350w
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: HEATCOM
Kívánságlistára teszem
39.500 Ft (31.102 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Heatcom fűtőkábel 10w/m - 350W
39.500 Ft (31.102 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Termék adatai

Teljesítmény 350W
Hossz 35m
Áramfelvétel 1,52 Amper
Feszültség 230 V
Védőföldelés ónozott réz
Átmérő 6 mm
Maximális hőmérséklet 90 Cfok szabadon
Minimális hajlítási sugár 36 mm
Telepítési hőfok minimum 5 Cfok
Felépítés kéteres kivitel + védőföld
Hidegvég 2,5 m
Szigetelés szilikon, árnyékolt
Külső borítás PVC
Érintésvédelem IPX7
Szabvány EN 60335-2-96 / EN 60800 M1
Megfelelőség CE
Garancia 25 év (beágyazva)

Leírás

Heatcom fűtőkábel 10W/m

Heatcom fűtőkábel elektromos padlófűtésA Heatcom fűtőkábel megfelelő teljesítményének meghatározása nagyon fontos feladat. A fűtőkábeles elektromos padlófűtésnél az adott helyiség négyzetméterenkénti teljesítményigénye függ a szigeteléstől, az ablakfelületek méretétől és a belmagasságtól, illetve attól, hogy főfűtésként vagy kiegészítő fűtésként (úgynevezett komfortos padló) szeretnénk használni. Az alábbi információk tájékoztató jelleggel segítenek a megfelelő teljesítmény kiválasztásában.

Kiegészítő fűtésről akkor beszélünk, ha az adott helyiségben a megfelelő levegő hőmérséklet biztosítása folyamatosan megoldott, de szeretnénk ha a padló melegebb lenne.

Jól szigetelt helyiségben, átlagos méretű ablakfelületek és belmagasság esetén az alábbi értékek lehetnek megfelelőek. A kiegészítő fűtésként (komfortfűtés) történő alkalmazás esetén inkább az alsó értékek telepítése javasolt.
(az ajánlás a teljes területre vonatkozik)

  • Fapadló, vinyl és parketta esetén: 80-100 W/m²
  • Természetes kőburkolat vagy kerámia járólap esetén: 100 – 150 W/m²
  • Fürdőszoba esetén: 140 – 160 W/m²

A fűtőkábelek esetében a telepítés során, a kívánt négyzetméterenkénti teljesítményt az előre meghatározott kábeltávolsággal tudjuk elérni. Ennek a kábeltávolságnak a mérete a kialakuló hőérzet szempontjából is fontos, hiszen, ha túl messze vannak egymástól a kábelek, akkor nem lesz egyenletes a meleg a felületen. Persze az aljzatbeton vastagsága is befolyásoló tényező: minél vékonyabb, annál érzékenyebb is a rendszer. Összességében elmondható, hogy 10-12 cm-nél nagyobb távolságot ne használjunk.

Ha az adott helyiség jól hőszigetelt, a nagyobb, 20W/m-es fűtőkábel használatával 15-20 cm kábeltávolság is kijöhet a számításkor. Ilyenkor tervezzünk a 10W/m-es fűtőkábellel, amivel az általános 100W/m2 teljesítmény 10 cm-es kábeltávolsággal elérhető!

A legmagasabb teljesítményértékek a különböző burkolatok esetén:

  • a fűtőkábel 2-3 cm-es beágyazással fapadló, vinyl és parketta esetén: max. 100 W/m²
  • a fűtőkábel 3-6 cm-es beágyazással fapadló, vinyl és parketta esetén: max. 140 W/m²
  • természetes kőburkolat vagy kerámia járólap esetén: max. 200 W/m²

Fűtőkábelek alkalmazása

Heatcom elektromos padlófűtés, fűtőkábel szettA fűtőkábel telepítése több időt és munkát igényel, mint a fűtőszőnyeg, de extra rugalmasságot biztosít a telepítő számára, különösen kisebb akadályokkal rendelkező területeken (pl.: fürdőszoba) vagy amorf alakzatú helyiségekben. Illetve a szükséges négyzetméterenkénti teljesítmény megválasztásában is nagyobb szabadságot ad, ugyanis a fűtőkábelek közti távolságot bizonyos szabályok betartásával az igényeinknek megfelelően mi határozhatjuk meg.

A fűtőkábelt a telepítés során az aljzatszigetelés felett lévő vashálóra erősítve vagy az előkészített beton aljzathoz való acél rögzítőszalag segítségével telepítendő. Ezért a fűtőkábelek az extra mechanikai védelemnek köszönhetően robusztusabbak, átmérőjük 6 mm.

Fűtőszőnyegek alkalmazása

A fűtőszőnyeg egy üvegszálas hálóra (szélessége 50 cm) szerelt nagyon vékony fűtőkábel (átmérője 3 mm). Az üvegszálas háló összetartja a fűtőkábelt a telepítés egyszerűsítése és a fűtőkábelek közti távolság garantált megtartása érdekében. Előre meghatározott négyzetméterenkénti teljesítményben kapható. Ez a legkönnyebben telepíthető elektromos padlófűtés rendszer.A fűtőszőnyegek kész aljzaton, például beton esztrichen vagy rétegelt lemezen használhatók, és azt javasoljuk, hogy rugalmas csempe ragasztóba ágyazva vagy rugalmas aljzatkiegyenlítő anyaggal befedve kerüljön telepítésre.

Alacsony építési magassága (min. 5 mm) miatt a fűtőszőnyegek kiválóan alkalmazhatóak olyan esetekben is, ahol már nincs lehetőség a padlószint megemelésére (pl. felújításoknál vagy meglévő burkolatra való telepítésnél).

Amennyiben szükséges a fűtőszőnyeg esetében az üvegszálas hálóról a fűtőkábelt le lehet bontani, és az aljzathoz rögzítve elvezetni ezzel egy úgynevezett “hibrid” rendszer jön létre.


Általánosságban elmondható, hogy új építés esetén mindegy hogy a fűtőkábeles vagy a fűtőszőnyeges rendszert választjuk. Felújításnál azonban többnyire jobb megoldás a fűtőszőnyeg telepítése.

Összefoglalva a fűtőszőnyegek egyszerűbben, gyorsabban, kevesebb munkaerőigénnyel telepíthetőek. A fűtőszőnyegek drágábbak mint a fűtőkábelek, de tapasztalataink alapján a fűtőkábel kedvezőbb ára ellenére, a munkaerő-igényesebb kivitelezés miatt, a két rendszer kivitelezésének teljes költsége közel azonos.

GARANCIA

Heatcom garancia

A Heatcom padlófűtési rendszerek élettartama megegyezik a padló élettartamával – karbantartás nélkül! Így 25 év jótállást biztosítunk minden fűtőkábelünkre.

A Heatcom Corporation A/S által nyújtott jótállás megfelel az általános termékfelelősségi szabályoknak, a 85/374/EKG irányelv és a hazai jogszabályok szerint.

Az összes aljzatkiegyenlítő anyagba beágyazott Heatcom fűtőkábelre és fűtőszőnyegre 25 év jótállást biztosítunk. Max. teljesítmény: 30 W/m a fűtőkábelek, 200 W/m² a fűtőszőnyegek esetén.

A melegburkolat alá ágyazott fűtőszőnyegekre (AluMat-ra) 15 év jótállást biztosítunk.

A termosztátokra és a kültéren használható, nem aljzatkiegyenlítő anyagba beágyazott termékeinkre 3 év jótállást biztosítunk.


Javítás, csere

Ha minden óvintézkedés ellenére probléma merül fel valamely termékkel, az importőr a jótállás keretein belül a hibás elemet térítésmentesen megjavítja vagy kicseréli.

A Heatcom Corporation A/S által nyújtott jótállás nem terjed ki az alábbi esetekre:

  • A padlószerkezet szakszerűtlen kivitelezéséből eredő hibák esetén
  • Helytelen használatból eredő hibák esetén
  • Más személy által okozott hibák esetén
  • Szakszerűtlen telepítésből eredő hibák esetén

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók