Atlantic SOLIUS WIFI fűtőpanel 1500W

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. május 23.
Szállítási díj: Ingyenes
Gyártó cikkszám: atlantic-Solius-wifi-1500w
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: ATLANTIC
Kívánságlistára teszem
159.490 Ft (125.583 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Atlantic SOLIUS WIFI fűtőpanel 1500W
159.490 Ft (125.583 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Termék adatai

Teljesítmény 1500 Watt
Méret (széles x magas x mély) 82,3 x 47,7 x 13cm
Tömeg 7,8 kg
Szükséges áramerősség 6,5 Amper
Javasolt szobaméret* 10-15 m2
*normál hőszig.és belmagasság
Szín FEHÉR
Kialakítás HD panel
Érintésvédelem IP24 (fürdőszobában is jó)
Szigetelési osztály CLASSII, kettős szigetelés
Fűtés módja INFRA + KONVEKCIÓS
Termosztát programozható, digitális, WIFI
Termosztát állíthatósága 7 - 30 Cfok
Hőmérséklet kalibrálhatóság IGEN
Túlmelegedés elleni védelem IGEN
Borulás elleni védelem IGEN
Tartozék Falikonzol
Tartozék 1,3 m hálózati kábel dugvillával
Tartozék fix láb opcionálisan
Optimális elhelyezés padlótól 12 - 20 cm
GARANCIA 2 + 3 év regisztrációval

Leírás

Atlantic Solius WIFI fűtőpanel működése

Atlantic Solius belső szerkezeteAz Atlantic Solius Wifi fűtőpanel minőségi ugrás a konvekciós fűtésű (kerámiamagos-alu diffúzoros) elektromos fűtőtestekhez (norvég fűtőpanelek vagy akár az F125D széria) képest. Itt a fűtőtest belseje teljesen eltér a megszokottól.

Akár 25% megtakarítás egy egyszerű, mechanikus termosztátos elektromos konvektorhoz képest!

Itt egy fekete, préselt alumínium lemezt találunk, ami hasonlóan a sötétsugárzókhoz a fűtési energia jó részét sugárzás, infrafűtés formájában adja le a környezetében lévő tárgyaknak. Nem, nemcsak a készülék előtt lesz meleg, hiszen a folyamatos működés folyamán az infrasugárzás (melegsugárzás) előbb elnyelődik a tárgyakban, épületszerkezetekben, majd ez az energia visszaverődik és újra felszabadul. Azaz másodlagosan a levegő is melegszik. A termosztát tulajdonképpen ezt a hőfokot méri.

Mivel a tárgyak vissza is sugározzák az elnyelt hőenergiát, a tárgyak felülete sem lesz melegebb, csak 1-2 fokkal, mint a levegő. Ez segít másodlagosan a penészesedés gátlásában is, mert a falak melegebbek, mint a levegő, így a pára nehezebben csapódik ki rajta.

Az Atlantic Solius WIFI fűtése folyamán konvekciós fűtés is létrejön. Az alumínium fűtőegység nagy felülete miatt a levegőt is melegíti, ami a készülék tetején kiáramolva a szoba belsejében konvekciós meleg hengert létrehozva segít a hőmérséklet egyenletessé tételében.

A fentiek miatt mondhatjuk, hogy a Solius fűtőpanel egy cserépkályha fűtési mechanizmusához hasonlóan fűt.

Más fűtésfajtákról bővebben itt: ELEKTROMOS FŰTÉSEK FAJTÁI


Termosztát - Solius Wifi

A Solius WIFI termosztátja csak abban különbözik a normál LCD verziótól, hogy a programozási funkciók, az ellenőrzési lehetőség és a fogyasztás mérése a WIFI modul segítségével távolról is elérhető a COZYTOUCH applikáció segítségével.

A termosztát tudja a napi/heti programozást, minden napra ECO sávokat tud beállítani max. 3 időintervallumban.

Sajnos hosszabb áramszünet esetén a vezérlés nem tartja meg a beállításokat, a program elveszik. Méréseink szerint viszont rövidebb (egy órás) áramszünet esetén a rendszer rendben visszaáll.

Alkalmazási terület

Az Atlantic Solius fűtőpanelek ERP READY minősítésük alapján is gyakorlatilag bárhol használhatóak elektromos főfűtésre vagy kiegészítő fűtésre is.

Fűtési mechanizmusa alapján azoknak is ajánlható, akik nem szeretik az infrapanelek felülről érkező sugárzását, és ragaszkodnak az oldalról jövő, az emberek számára régen megszokott meleg sugárzási irányhoz. (kandalló, cserépkályha) Ráadásul a Solius ezt messze kisebb beruházási igénnyel biztosítja: minimális beszerelési költséggel egy készülékben megvan minden, szemben az infrapanelek többlet szerelési és bekerülési problémájával.

(Például egy 20 m2-es szoba fűtése egy 2000W Solius WIFI felszerelésével fél óra alatt megoldható. Szemben áll ezzel. 3 db 700Wattos infrapanel és egy termosztát ára és az ezzel kapcsolatos komoly szerelési munkadíj. Több, mint 2-szeres az ár még saját kiépítéssel is...)

Gyakorlatilag a nagy belmagasságú (3,5 m feletti) lakások gazdaságos megoldása is! A hőenergia nem száll fel a mennyezet alá, mint a konvekciós fűtések esetében és a túlméretezés is elkerülhető. Az infrafűtés lenn dolgozik nekünk, a konvekciós fűtés rész pedig pl. a galériát melegíti fel. Jóval egyenletesebb a hőmérséklet eloszlás a belmagasságon belül.

IP24-es védettsége miatt fürdőszobában is évezhetjük az infrafűtés előnyeit!

Gyakorlatilag elhelyezésénél csak az ablak alatti elhelyezést nem javasoljuk, mert a konvekciós hőáramlás közvetlenül felfelé indul a fűtőpanelből, így az ablak és függöny közt visszahűl, mielőtt a szoba belseje felé menne. (a szobán belül bárhova máshová mehet)


Elérhető teljesítmények: 1000 - 1500 - 2000 W


Kizárólag Atlantic elektromos fűtőtestekkel foglalkozó honlapunk: ATLANTICBOLT


Garancia

Garancia

Az Atlantic  készülékek alap 2 év gyártói garanciával rendelkeznek. Viszont a magyarországi importőr ezenkívül plusz 3 év garanciát biztosít, amennyiben regisztrálja a készüléket gyári számmal itt:

REGISZTRÁCIÓ - ATLANTIC

Így már hasonló 5 év a garancia, mint amit már megszokhattunk a norvég fűtőpanelek vagy más igényesebb gyártók esetében is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!