Atlantic RSS 2012 törölközőszárító radiátor 500W

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. április 19.
Szállítási díj: Ingyenes
Gyártó cikkszám: atlantic-RSS-2012-500W
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: ATLANTIC
Kívánságlistára teszem
86.900 Ft (68.425 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Dugvilla Atlantic fűtőtestekhez
Dugvilla
800 Ft (630 Ft + ÁFA)
Atlantic RSS 2012 törölközőszárító radiátor 500W
86.900 Ft (68.425 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Termék adatai

Teljesítmény 500 Watt
Méretek 480 x 990 x 115 mm
Javasolt fürdőszobaméret 1-4 m2
Feszültség 230V
Áramfelvétel 2,2 Amper
Érintésvédelem IP24, ClassII. - kettős szigetelés
Termosztát elektronikus, manuális, Boost, időzítő
Bekötés 90 cm hálózati kábel dugvilla nélkül
Dugvilla opciósan rendelhető szerelés nélkül
Kábel kiállás jobboldalon a termosztátnál
Állapot üzemkész, fagyállóval töltve
Felfogatás 3 db tartozék falikonzol
Tömeg 12,0 kg
Garancia 2 + 3 év gyártói + forgalmazói magyar garancia

Leírás

Atlantic RSS 2012 törölközőszárító radiátor

Atlantic RSS 2012 törölközőszárító radiátor termosztáttalAz Atlantic Rss 2012 elektromos törölközőszárító radiátor segítségével biztosítható akár nagy alapterületű fürdőszoba önálló fűtése is.

A készülék alján található beépített elektronikus, manuálisan vezérelhető termosztát lehetővé teszi a törölközőszárító programozását az Ön kényelmének érdekében, hogy mindig meleg fürdőszobát és száraz törölközőket használhasson.

A lekerekített csöveinek köszönhetően rengeteg helyet biztosít a törölközők és fürdőköpenyek gyors és hatékony szárításához. Az elektromos törölközőszárítót üzemkész állapotban szállítjuk vagy így vehető át a szaküzleteinkben. A csőrendszer már fagyálló folyadékkal fel van töltve, felszerelés után csak áram alá kell helyezni és már működik is.

Szerelés

Az Atlantic törölközőszárító radiátor elhelyezése egyszerű. A csempe megbontása nélkül szerelhető fel utólag a csomagban lévő (kis doboz) 3 db falikonzol segítségével. Esetleges aszimmetrikus elhelyezéssel "megúszható a csempe fúrása is, azaz a tartozék tipliknek szükséges furatokat csempe fugába is készíthetjük kis odafigyeléssel.

Az áramellátás mehet direkt bekötéssel (így szállítjuk), de természetesen dugvilla is köthető a hálózati kábelre, így is kaphat áramot. Amire vigyázni kell, hogy a törölközőszárító radiátor kettős szigetelésű, azaz nem szükséges "Föld" a bekötéshez! Így a hálózati kábelben lévő Fekete, úgynevezett "pilot" vezérlőszálat se kössük be sehová! Csak a kék és barna vezetéket kössük be a hálózatba vagy a dugvillába igény szerint.

Törölközőszárító radiátor működése

Az RSS 2012 törölközőszárító hasonlóan működik , mint a központi rendszerre kötött társai fűtési mechanizmusát tekintve. Azaz híven a nevéhez, valóban radiátor. Azaz nem csak konvekciósan, hőáramlással forgatja be a meleg levegőt a fürdőszobában, hanem meleget is sugároz, infrafűtéssel is dolgozik. Mindezek mellett a nagy tömeg és a fagyálló feltöltés tárolja is a hőt, ezzel egyenletessé téve a fűtést!

De a lényeg, hogy ez teljesen rendszerfüggetlen (ha központi fűtés mellé vettük), bármikor egyszerűen használható, átmeneti fűtési időszakban is. (tavasz-ősz)

Atlantic RSS 2012 törölközőszárító radiátor termosztáttal Termosztát beépítve található a radiátor jobb alsó részén. Ez egy viszonylag egyszerű, de jól használható elektronikus termosztát hangtalan működéssel. A hőmérsékletet 14 - 30 C fokig állíthatjuk egy finoman mozgatható tárcsa segítségével állíthatjuk. Természetesen van fagymentes állás (poggyász szimbólum), ami kb. 7-9 C fokon tartja a szoba hőmérsékletét például nyaralóban használva.

Használatot segíti a 2 órás Boost funkció (egy sima gombnyomással aktiválható). Ilyenkor a törölközőszárító elektromos fűtőbetétje kikapcsolás nélkül (azaz a termosztát kiiktatásával) maximális teljesítményre kapcsolva gyakorlatilag "gyorsfűtésként" funkcionál. A 2 óra leteltével kikapcsol és visszaáll a normális működésre.

A 24 órás Auto funkció a Boost funkciót ismétli minden nap ugyanabban az időben.

Gyerekzár használatához a hőmérséklet beállító tárcsát kell benyomni 3 másodpercig.

Méretezés

Törölközőszárító teljesítményének méretezéséhez főfűtésnél a fürdőszobai nagyobb hőmérséklet igénye miatt számoljon 40 - 45W/m3 teljesítménnyel átlagos körülmények között is! A javasolt alapterületeket is így adtuk meg a paraméterek között. Az alapterület normál belmagasságú (2,5-2,8 m) és normál hőszigetelésű fürdőszobára vonatkozik, 1 vagy 2 külső fallal.

Nagy fürdőszobánál, 10 m2 felett - mivel a legnagyobb radiátor 1000W -, érdemes kiegészíteni a fűtést elektromos padlófűtéssel, ami a legjobb párosítás a fürdőszobában. Meleg padló, kellemes szobahőmérséklet, száraz törölköző! Persze ez kettős fűtésrendszer a kis fürdőszobákban is jól jön:)

Elérhető teljesítmények: 500W - 750W - 1000W


Fürdőszobai fűtésekkel foglalkozó külön honlapunk: FURDO.FUTESPROFI.HU


GARANCIA

Atlantic elektromos fűtőtestek garanciája

Az Atlantic  készülékek alap 2 év gyártói garanciával rendelkeznek. Viszont a magyarországi importőr ezenkívül plusz 3 év garanciát biztosít, amennyiben regisztrálja a készüléket gyári számmal itt:

REGISZTRÁCIÓ - ATLANTIC

Így már hasonló 5 év a garancia, mint amit már megszokhattunk egyéb igényes elektromos készülékek esetében

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!